Drève De Richelle

you studio projet dreve de richelle

Create a new mixed-use development at the entrance of Waterloo.

you studio projet dreve de richelle
you studio projet dreve de richelle

entrance building

The building is composed of an underground parking lot; commercial units on the ground floor; a restaurant; a co-working; a flexible upper floor lay-out including offices & apartments .

The wings of the building are arranged around a large central courtyard, which is designed to be a terrace for consumers on the ground floor and a communal space for the occupants & residents on the first floor.

housing development

A more quiet environment is created, providing several housing types, arranged in 2 buildings: apartments with garden; apartments with terrace; houses; duplex apartments with terrace.

Throughout the entire project, there is an extensive use of concrete, inside and out, likening its appearance to “a solid rock sitting firmly in the shifting environment”.

you studio projet dreve de richelle
you studio projets dreve de richelle
you studio projets dreve de richelle
you studio projets dreve de richelle
you studio projets dreve de richelle

client : Axa reim – dieteren
sector : mixed use development
location : outskirts of Brussels (Waterloo)
surface : 12.500sqm