The Mint

you studio projets the mint

How to install brands visibility and guide visitors on the front of a multidimensional building and inside a commercial Gallery?

you studio - the mint - respecting both exterior and interior architecture to guide visitors
you studio projets the mint

We were challenged to enhance de visibility of the shops and brands installed in The Mint Building while walking on the streets of the center of Brussels during day and night but also guiding from the exterior to the entrance of the Metro station.

you studio projets the mint
you studio projets the mint
you studio projets the mint

Our key constraints: a very varying architecture mixing both high glass front and low constructions, a square shaped base integrating different type of shops and restaurants and a Unesco zone protecting a large part of the building.

you studio projets the mint
you studio projets the mint

We came up with a solution respecting all constraints by integrating latest technological developments. On the four fronts, we installed a connected series of screens used to communicate both commercial units and brands as well as a tool to display a global message on the four sides of the base of the building.

We kept the same vision inside the building, using led lighting and screen to guide visitors in the Gallery respecting the initial wayfinding installation.

you studio projets the mint
you studio projets the mint
you studio projets the mint
you studio projets the mint
you studio projets the mint

client : Ag real estate
sector : retail / services 
location : Bruxelles 
surface : 12000sqm